У Варшаві сотні людей під посольством Німеччини вимагали відключення Росії від SWIFT

У Варшаві сотні людей під посольством Німеччини вимагали відключення Росії від SWIFT

Фото, відео
Укрінформ
Під посольством Німеччини у столиці Польщі в п’ятницю, 25 лютого ввечері відбувся пікет з вимогою згоди Берліна на відключення Росії від міжнародної платіжної системи SWIFT.

У ньому взяли участь сотні учасників – українців, поляків, білорусів, які принесли із собою прапори України, Польщі, ЄС, передає Укрінформ.

Учасники акції прийшли на акцію з плакатами на кшталт “Відключити Росію від SWIFT”, “Німеччина, чому SWIFT важить більше, ніж людські життя”, “Сьогодні Україна – завтра Польща”, “Закрийте небо над Україною – ми помираємо” тощо.

У Варшаві сотні людей під посольством Німеччини вимагали згоди на відключення Росії від SWIFT

Вони скандували гасла “Німеччина, хай тобі буде соромно”, “Зупинити російську агресію”, “Путіна геть”, “Відключити SWIFT” та інші.

Учасники акції підкреслювали, що нинішня позиція Німеччини є ганебною і нелюдською. Вони наголошували, що для керівництва ФРН важливішими є власний комфорт, а не людські життя в іншій країні. Учасники виступів підкреслювали, що Німеччину потрібно переконувати змінити свою позицію, в іншому випадку Україна продовжуватиме потерпати від агресії РФ. На завершення акції вони заспівали гімн України.

Як повідомлялося, великий протест у Варшаві під посольством Росії також відбувся 24 лютого.

Нагадаємо, 24 лютого Президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По низці українських міст були завдані ракетні удари, атаковані військові об'єкти Збройних сил України.

В Україні запроваджено воєнний стан. Президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію.

Фото: Юрій Банахевич

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-