Мешканці Риги зранку безперервно пікетують посольство РФ

Мешканці Риги зранку безперервно пікетують посольство РФ

Фото
Укрінформ
Мешканці латвійської столиці Риги з десятої ранку пікетують російське посольство, протестуючи проти розпочатої РФ війни з Україною.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Пікетування було заявлене українськими діаспорними організаціями у період з 11.00 до 17.00, але небайдужі громадяни почали збиратися вже о 10 годині. Люди приходять, а коли мусять піти, обіцяють згодом повернутися, аби висловити протест проти російської агресії.

Серед протестувальників є представники української діаспори, а також білоруські мігранти в Латвії. Акція постійною загальною кількістю приблизно 100 протестувальників проходить під українськими, латвійськими, білоруськими прапорами, учасники тримають і плакати #StandWithUkraine. Активістам мають підвезти гарячий чай і каву.

По обіді у сквері навпроти посольства РФ розпочався монтаж металевих конструкцій, вочевидь, для невеликої сцени. Очікується, що ввечері акція стане більш масштабною.

Люди приходять і до розташованого за квартал посольства України. Вони приносять плакати на підтримку українського народу, а також квіти – на знак скорботи за жертвами війни, розпочатої Кремлем.

Як повідомляв Укрінформ, глава держави-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Близько 4 ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну.

Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Президента про запровадження воєнного стану на всій території України.

Фото: Олег Кудрін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-