Українці в Португалії подякували владі країни за засудження дій Путіна

Українці в Португалії подякували владі країни за засудження дій Путіна

Укрінформ
Українці в Португалії подякували президенту Марсело Соузі, прем’єр-міністру Антоніо Кошті, патріарху Лісабону, кардиналу Мануелу Клементу за засудження рішення президента РФ Путіна проти визнання Росією «республік» «Л/ДНР» і за слова солідарності з українцями.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Спілки українців у Португалії, регіональний віцепрезидент Світового конґресу українців у Західній і Південній Європі Павло Садоха.

Зі свого боку українці трактують рішення Путіна про визнання «Л/ДНР» як зізнання у скоєних злочинах: вбивстві 14 тис., тисяч грузинів, чеченців, сирійців, росіян, інших народів. У вбивстві 300 пасажирів рейсу MH17, у руйнуванні українського Донбасу і Криму.

Наголошується, що «те, що сьогодні спостерігаємо в політиці Путіна, це не відновлення Радянського Союзу, це фашизм 21-го століття».

Нагадаємо, голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха порадив уряду країни допомогти Україні, заборонивши діяльність на території Португалії російської агенції «Россотруднічество», а також використати закон, що запобігає повторенню жахливих злочинів минулого.

Фото: Павло Садоха / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-