КУК привітав надання Канадою $500 мільйонів кредиту Україні

КУК привітав надання Канадою $500 мільйонів кредиту Україні

Укрінформ
Конгрес Українців Канади (КУК) вітає оголошення про надання Канадою Україні летальної оборонної зброї на суму 7,8 мільйонів доларів та економічної допомоги в розмірі до 500 мільйонів доларів США.

Як повідомив Укрінформу член управи КУК - відділ Торонто Хав'єр Апонюк Савич, відповідну заяву зробила президент КУК Олександра Хичій.

«У цей надзвичайно важкий для України час, Канада знову показала, що вона є справжнім другом України та українського народу. Постачання летальної оборонної зброї ставить Канаду пліч-о-пліч у коаліцію демократій, які непохитно підтримують захист українським народом своєї свободи від безпідставної та неспровокованої агресії Росії», – заявила Хичій.

Читайте також: Канада вимагає від Росії припинити дезінформаційну кампанію

Вона додала, що економічна підтримка Україні у сумі 500 мільйонів доларів значною мірою допоможе протистояти зусиллям Росії щодо дестабілізації української економіки.

"Ми вдячні уряду Канади та прем’єр-міністру Трюдо за сьогоднішню підтримку», - сказала Хичій.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Канади прийняв рішення надати Україні кредит на 500 млн дол для підтримки економіки на тлі посилення російської агресії. У понеділок Канада також оголосила про передачу Україні летальної зброї, а в січні вирішила розширити та подовжити військову тренувальну місію UNIFIER, посилити розвідувальну співпрацю та надіслати нелетальне оборонне спорядження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-