Ризька мерія започаткувала тиждень солідарності з Україною

Ризька мерія започаткувала тиждень солідарності з Україною

Фото
Укрінформ
На підтримку суверенітету України та її європейської інтеграції мер Риги Мартіньш Статіс і віцемер Едвардс Смілтенс разом із послом України в Латвії Олександром Міщенком підняли український прапор на будівлі Ризької ратуші. Це стало стартом тижня солідарності Риги з Україною.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у Фейсбуці Посольства України в Латвії.

«Оголошено про початок тижня солідарності Риги з Україною, який передбачає комплекс заходів, що будуть проходити з 14 по 20 лютого», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Ризі урочисто відзначили 30-річчя поновлення дипвідносин між Україною та Латвією

За результатами сьогоднішньої зустрічі Мартіньш Статіс, Едвардс Смілтенс і Олександр Міщенко зробили преспідхід. На ньому латвійська сторона підтвердила незмінну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України і наголосила, що наша держава у своїй боротьбі за незалежність не залишиться наодинці з російською агресією.

Зі свого боку посол України подякував Латвії та міжнародній спільноті за надану політичну та військово-технічну підтримку. Міщенко наголосив, що курс України на євроатлантичну інтеграцію незмінний, держава буде захищати свій суверенітет та територіальну цілісність зі зброєю, українці готові понести жертви за свою незалежність. Відповідаючи на запитання, чи є ще шанс на дипломатичне врегулювання протистояння з Росією, глава дипмісії наголосив, що Україна, Латвія, США та інші країни НАТО роблять усе можливе для цього. Водночас Україна максимально зміцнює свою армію, щоб відбити можливі атаки з боку російського агресора.

З сьогоднішнього вечора і до 20 лютого мерія Риги вечорами буде освітлена кольорами українського прапору.

Серед наступних акцій і заходів тижня солідарності Риги з Україною передбачається, зокрема, проведення молебню за загиблими на сході українськими воїнами в головному Домському соборі Риги, відвідання мером Ризької Української середньої школи, розгортання на центральній площі міста 30-метрового прапора України, проведення флешмобу #StandWithUkraine та зустріч мера міста Статіса з активом української громади в рамках Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні, який проходитиме 20 лютого в приміщенні Посольства України в Латвії.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці минулого тижня в Ризі урочисто відсвяткували 30-річчя відновлення дипломатичних відносин між Україною та Латвійською Республікою, яке відбулося 12 лютого 1992 року.

Фото: Посольство України в Латвії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-