У столиці Грузії відкрили Українську бібліотеку

У столиці Грузії відкрили Українську бібліотеку

Фото
Укрінформ
У Національній парламентській бібліотеці у Тбілісі за участі представників української громади та діаспори Грузії та посла України та за сприяння Українського інституту відбулося урочисте відкриття Української Бібліотеки.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Грузії.

Також у відкритті бібліотеки взяли участь директор Національної парламентської бібліотеки м.Тбілісі Г.Кекелідзе та представники Інституту Україністики Тбіліського державного університету ім. І.Джавахішвілі.

Книжки можна отримати, завітавши до Бібліотеки з паспортом у робочі часи (10:00-18:00).

У дипустанові розповіли, що все почалося ще з 8 лютого 2018 року, коли Голова Української молодіжної організації в Грузії «Світанок» Т.Кахіані та Директор Національної парламентської бібліотеки м.Тбілісі Г.Кекелідзе підписали Меморандум про відкриття Українського куточка в згаданій бібліотеці, подальшу співпрацю та організацію спільних проєктів.

Читайте також: У Бельгії бібліотека вперше відкрила колекцію українських книг

Увесь цей час Посольство України в Грузії невпинно поповнювало книжкові фонди Національної Парламентської Бібліотеки.

Крім відкриття Української бібліотеки, у приміщенні Парламентської бібліотеки відбулося відкриття етнофотовиставки «Діти України: традиції та сучасність». Це світлини 20 дітей воїнів АТО, одягнених в автентичне українське вбрання, що несе в собі старовинну етнічну символіку і слугує оберегом українців.

Посольство висловило окрему подяку пані Оксана Чорнобривцева за логістику свіжих екземплярів книжок та організацію фуршету для проведення заходу.

Фото: Посольство України в Грузії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-