Пластові групи у Франції провели різдвяну зустріч

Пластові групи у Франції провели різдвяну зустріч

Фото
Укрінформ
У французькому містечку Сен-Жермен-ен-Ле, у Душпастирстві Святого Духа відбулася святкова пластова традиція – різдвяна свічечка Пластової групи у Франції, у якій взяли участь близько 80 пластунів, а також їхні батьки та гості.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Пласт – французький осередок. 

Свічечка розпочалася зі спільної літургії, очоленої отцем Романом Остапюком, та внесенням Вифлеємського Вогню Миру та традиційним запалення трьох свічок.

«Запалюючи ці свічечки, ми єднаємося з усіма українцями та пластунами по світу в одно, щоб зберегти традиції народу, нашу свободу та незалежність», – ідеться в дописі.

Опісля кожна вікова група – пташата, новацтво та юнацтво – підготували свої різдвяні привітання: щедрування, вертепи та коляду.

Окрім того, відбулися церемонії пов'язання хусток новацькому рою, а також прийняття Тараса Щербанюка до УСП та Zoriana Potochniak-Iakymchuk до УПС, Stéphane Dunikowski, Lyubov Leshchynska й Oksana Zavrotskyy до Пластприяту.

Нагадаємо, раніше в січні представники Пласту Франції завітали до Посольства України в Парижі та передали його працівникам Вифлеємський вогонь миру.

Фото: ПЛАСТ – французький осередок / Plast - scouts ukrainiens de France

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-