Генконсульство у Вроцлаві оформило першу довідку про реєстрацію громадянином України

Генконсульство у Вроцлаві оформило першу довідку про реєстрацію громадянином України

Укрінформ
Новостворене Генеральне консульство України у Вроцлаві оформило першу довідку про реєстрацію дитини громадянином України.

Як передає Укрінформ, про це Генконсульство повідомило у Фейсбуці.

«З цієї нагоди маленькому українцю разом з довідкою про реєстрацію було подаровано вишиванку – символ краси та міцного здоров'я», – йдеться в дописі.

Генконсульство побажало батькам, щоб їхній син став доброю і щасливою людиною, надійним і хоробрим чоловіком, завзятим і вправним козаком свого життя.

Нагадаємо, Генконсульство України у Вроцлаві розпочало прийом громадян у тестовому режимі з 17 січня.

Як повідомлялося, торік у жовтні було підписано угоду про оренду приміщення для розміщення Генконсульства України у Вроцлаві, а з 8 грудня українськими консулами здійснюється робота щодо забезпечення консульського супроводу резонансних справ із захисту прав громадян у межах визначеного консульського округу.

Як повідомив у інтерв’ю Укрінформу Посол України в РП Андрій Дещиця, декілька консулів буде переведено до Вроцлава з Варшави та Кракова. Водночас повноцінно з укомплектованим штатом консульство у Вроцлаві має запрацювати до кінця січня 2022 року.

У Польщі на сьогодні функціонує п’ять державних консульських установ України: генконсульства в Любліні, Кракові та Вроцлаві, консульство у Гданську і консульський відділ у Варшаві. Крім того, Україна має дев’ять почесних консульств у Польщі.

Станом на сьогодні, за різними оцінками, у Польщі може перебувати до двох мільйонів громадян України.

Фото: ГКУ у Вроцлаві

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-