Глава МЗС Канади зустрілася із представниками української діаспори

Глава МЗС Канади зустрілася із представниками української діаспори

Укрінформ
Міністр закордонних справ Канади Мелані Джолі обговорила з українською діаспорою заходи зі стримування російської агресії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це розповіла президент Конгресу українців Канади Олександра Хичій.

“Ми вдячні міністру Джолі за тверду підтримку України на тлі все більшої російської агресії. Для стримування подальшого російського вторгнення до України, Канаді та нашим міжнародним партнерам дуже важливо діяти разом та негайно”, – сказала Хичій.

За її словами, Конгрес українців Канади передав главі канадського МЗС рекомендації стосовно кроків, які варто вжити для стримування Росії. Зокрема йдеться про пришвидшення надання Україні ПДЧ у НАТО; суттєве посилення санкцій проти Росії; дієве блокування нафтопроводу “Північний потік 2”; активізацію передачі оборонного озброєння та продовження військової тренувальної місії UNIFIER.

Нагадаємо, у рамках операції UNIFIER в Канаді перебуває близько 200 канадських військових. Вони пребувають на різних локаціях у центральній та західній Україні, а штаб-квартира – у Яворові. Мандат чинної місії UNIFIER збігає наступного року. Якщо до того часу його не буде продовжено – канадські військові покинуть територію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-