Генконсул Україн в Стамулі: кримськотатарська громада в Туреччині активно підтримує Україну

Генконсул Україн в Стамулі: кримськотатарська громада в Туреччині активно підтримує Україну

Укрінформ
Кримськотатарська громада у Туреччині є дуже великою і потужною, вона активно підтримує Україну, особливо в питанні українсько-російської війни.

Про це Генеральний консул України в Стамбулі Роман Недільський сказав сьогодні під час презентації дослідження "Українці Туреччини: суспільство, ідентичність, майбутнє", проведеного Міжнародним інститутом освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ "Львівська політехніка" (МІОК).

"Вони (представники кримськотатарської діаспори, що проживають в Туреччині - ред.)  дуже активно підтримують нас, особливо сьогодні, в українсько-російській війні. Це теж для нас дуже важливо і ми працюємо з усіма кримськотатарськими організаціями... Туреччина, зокрема завдяки кримськотатарській громаді, так активно відстоює інтереси України та дотримується позиції невизнання анексії Криму», - сказав генконсул.

Дипломат також наголосив, що українська громада і дипломатичні представництва України в Туреччині підтримують кримськотатарську громаду. За роки співпраці було вибудувано ефективну співпрацю.

За неофіційною інформацією, кримськотатрська громада в Туреччині нараховує близько 5 млн людей.

Нагадаємо, у вересні міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу на зустрічі з неурядовими організаціями в Ескішехірі заявив, що Туреччина не визнає анексії Криму Росією та буде підтримувати кримських татар, відстоювати їхні права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-