Президент СКУ заявив про мету поєднати 65 мільйонів українців

Президент СКУ заявив про мету поєднати 65 мільйонів українців

Укрінформ
Президент Світового конґресу українців (СКУ) Павло Ґрод під час виступу на Другому щорічному форумі Ukraine Invest "MAKE in UA" в рамках круглого столу “Бізнес-дипломатія: Україна у світі” заявив про потребу знову поєднати всі 65 мільйонів українців.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

"Відомо, що мільйони людей покинули Україну після здобуття незалежності, так само мільйони виїхали за останні 130 років. Це величезний інтелектуальний потенціал. Тож наша мета – знову поєднати 65 мільйонів українців. Один із ключових аспектів – дозволити та запросити цих українців повернутися, отримати громадянство та зміцнити економіку України", – сказав він.

Загалом під час виступу Ґрод зосередився на двох ключових аспектах, що сприятимуть інвестиціям в Україну: грошові перекази українців за кордоном в економіку країни та інтеграція української діаспори у розвиток України як успішної економіки, євроатлантичної країни, – через множинне громадянство.

Читайте також: СКУ випустив підсумковий звіт за 2021 рік

«Ми бачимо багато прикладів дуже успішних країн Центральної та Східної Європи, Ізраїлю, G7, які фактично пропагують множинне громадянство, вітають повернення своїх діаспор та участь в уряді, бізнесі, науці, мистецтві, в галузі охорони здоров’я; роблять усе, щоб дійсно допомогти розбудувати свої країни», – зазначив президент СКУ. 

Зауважується, що на форумі Ukraine Invest "MAKE in UA" дискусія зосередилася на питаннях залучення інвестицій у виробничий сектор України та бізнес-дипломатії – неформальній комунікації між державою, бізнесом та експертами з метою просування інвестиційного іміджу України.

Модератором круглого столу виступила Алекса Чопівська, заступниця голови наглядової ради, UkraineInvest. 

До участі в заході були запрошені близько 30 спікерів, серед яких: Прем’єр-міністр України, представники влади, міжнародних організацій, ділової та інвестиційної спільноти України й світу.

Нагадаємо, СКУ після попереднього аналізу пакету останніх законодавчих ініціатив щодо множинного громадянства в Україні вважає, що подані до Верховної Ради законопроєкти потребують суттєвого доопрацювання. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-