У Туреччині відкрили почесне консульство України в Кютахії

У Туреччині відкрили почесне консульство України в Кютахії

Фото
Укрінформ
У турецькій провінції Кютахія, що на заході Туреччини, відкрили почесне консульство України, яке охоплює також провінції Афйонкарахісар та Ескішехір.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на повідомлення Посольства України в Туреччині у Фейсбуці.

“Функціонування почесного консульства сприятиме захисту прав та інтересів українських громадян, промоції України, її багатовікової культури та традицій, налагодженню міжлюдських контактів між нашими народами, розвитку міжрегіонального співробітництва та прямих бізнес-контактів між нашими країнами”, – йдеться у повідомленні.

Почесним консулом України став бізнесмен Еркан Гюрал.

У ході візиту в регіон посол України в Туреччині Василь Боднар провів зустріч із губернатором провінції Афйонкарахісар Гьокменом Чічеком, у ході якої йшлося про перспективні сфери розвитку українсько-турецької міжрегіональної співпраці, налагодження прямих бізнес-контактів і збільшення туристичних потоків.

Також Васил Боднар зустрівся з мером Афйонкарахісару Мехметом Зейбеком.

“Встановлення побратимських відносин між Афонкарахісаром та одним з міст України сприятиме розвитку міжлюдських відносин та торговельних зв'язків, а також взаємному збільшенню туристичних потоків”, – зазначив на зустрічі посол України в Туреччині.

Як вказано на сайті МЗС України, почесні консульства України в Туреччині діють також у провінціях Бурса, Даламан і Чанаккале.

Нагадаємо, посол України в Туреччині зустрівся у Стамбулі з головами українських спілок.

Фото: Посольство України в Туреччині

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-