Українці Лейпцига передали подарунки дітям загиблих захисників України

Українці Лейпцига передали подарунки дітям загиблих захисників України

Фото
Укрінформ
Громада українців Лейпцига (ФРН) вже ввосьме підготувала щорічні подарунки для дітей з України, батьки яких загинули на російсько-українській війні, захищаючи незалежність своєї держави.

Як передає Укрінформ, про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила лейпцизька активістка Оксана Макогон.

«Цьогоріч було запаковано 140 адресних подарунків, та ще й яких! Кожна дитина отримала теплий светр, іграшку або розвивальну гру відповідно до віку, олівці, фломастери, фарби альбоми для малювання та інше шкільне приладдя, а також предмети щоденного туалету, як то шампунь, зубна паста та щітки, і, звичайно ж, солодощі», – йдеться в дописі. 

Зауважується, що на початку здавалося, що ця програма нереальна. Однак чудовою ознакою надії на реалізацію проєкту, стали кошти зібрані під час святкування 30-річчя відновлення Незалежності України – 750 євро. Вагомий внесок зробила громада УГКЦ – 490 євро, на рахунок проєкту надійшло 510 євро. А ще небайдужі передавали продукти – чи то 100  плиток шоколаду, чи 30 пляшок шампуні. 

Читайте також: Річницю незалежності України відсвяткувала громада українців Лейпцига

«Також багато додатків до подарунків були отримані від дитсадка БУМІ, де вихователькою працює українка п.Тетяна та від однієї початкової школи міста. Організацію пакування подарунків взяла на себе Українська суботня школа Намисто», – повідомила Макогон. 

Вона додала, що, дотримуючись правил гігієни при пандемії, збирались тричі, і як результат – 140 чудово запакованих пакунків знайшли своє місце у десятках ящиках. За що висловлена подяка Олені Ковальовій.

Подарунки поїдуть чи вже в дорозі до дітей сиріт війни у Львові, Чернігові, Володимирі-Волинському, Коломиї, Чорткові, Сіверськодонецьку, Рубіжному, Верховині Київській та Одеській областях.  Окрім того, подарунки від Святого Миколая спаковані для родини Гюрджян з Лисичанська, яка виховує 10 дітей, 9 з яких колишні вихованці сиротинця. 

Також подарунки до свят та речову допомогу отримає сиротинець для неповносправних дітей у місті Кремінна Луганської області. 

За безплатне перевезення в Україну цієї безлічі коробок висловлена велика подяка Віктору Королю.

Нагадаємо, українська громада в Нідерландах долучилася до благодійної акції «Свята без тата», яка була започаткована, щоб допомогти дітям героїв Майдану та АТО/ОСС отримати подарунки на Різдвяні свята. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-