Одеса та Стамбул відзначатимуть 25-річчя побратимства міст

Одеса та Стамбул відзначатимуть 25-річчя побратимства міст

Фото
Укрінформ
Генеральний консул України в Туреччині Роман Недільський під час зустрічі з мером Стамбула Екремом Імамоглу обговорили відзначення побратимства Одеси та Стамбула.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на повідомлення пана Романа Недільського у Фейсбуці.

«Сьогодні мав приємність зустрітися з мером Стамбула Екремом Імамоглу. Відзначили важливість подальшого розвитку міжрегіонального співробітництва в контексті відзначення наступного року 25-річчя побратимства міст Одеси та Стамбула», – розповів Роман Недільський.

Під час зустрічі також йшлося про проєкти культурно-гуманітарної співпраці.

Мер Стамбулу наголосив на важливості продовження широкого діалогу між обома державами та задекларував підтримку спільних проєктів з Україною.

Зауважимо, Стамбул та Одеса стали містами побратимами у 1997 році.

У Стамбулі діє дві офіційно зареєстровані діаспорянські організації: Українське культурне товариство та Українське товариство взаємодопомоги. 

У Стамбульському університеті у 2017 році було розпочато підготовку перших фахівців з української мови та літератури на кафедрі слов'янських мов.

У центрі Одеси у травні 2017 року було відкрито Стамбульський парк, його облаштування здійснювалося за фінансування стамбульського муніципалітету. Це був подарунок місту з нагоди відзначення 20-ї річниці побратимства.

Тиждень тому дочірня компанія «Турецьких авіаліній» – лоукост Анадолу Джет (AnadoluJet) заявила про запуск нового рейса між Стамбулом та Одесою. Перший політ заплановано здійснити 18 грудня та здійснювати перельоти тричі на тиждень – щочетверга, щосуботи та щонеділі.

За даними управління туризму мерії Стамбула у листопаді поточного року місто відвідали 33 653 гостей з України. У загальному рейтингу країн Україна входить до найкращих 10 країн, звідки в турецький мегаполіс приїздить найбільше туристів. Українці на 8-му місці, на першому – іранці. Далі росіяни, німці, французи, британці, іракці та американці. Торік Стамбул відвідали 199907 українців.

За даними міністерства культури та туризму Туреччини, за період січень-жовтень поточного року Стамбул відвідали 188 752 українці.

Фото: Роман Недільський / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-