У ПАР відкрили артоб'єкт, присвячену жертвам Голодомору в Україні та геноциду в Африці

У ПАР відкрили артоб'єкт, присвячену жертвам Голодомору в Україні та геноциду в Африці

Фото
Укрінформ
У парку Де Ваал у передмісті Кейптауна за ініціативи члена Української асоціації в Південно-Африканській Республіці Зої Дей відкрили лавку, присвячену жертвам Голодомору в Україні та геноциду на африканському континенті. 

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Українська асоціація в ПАР.

Зауважується, що родичі Зої Дей були серед 3-7 мільйонів українців, які загинули в період 1932-1933 років під час техногенного голоду в Україні – Голодомору. 

Лавку прикрашала південноафриканська художниця українського походження Юлія Глас, прабабуся якої була серед тих, хто пережив Голодомор.

На дошці зазначено: «В знак солідарності з усіма геноцидами в Африці». Але Зоя Дей бачить це ще ширше.

«Африканський континент дуже вражений насильством. Ми можемо відчути та зрозуміти цей біль через те, що пережили наші сім’ї. І хоча рукотворний Голодомор залишився в минулому, ми розуміємо, що доступ до їжі залишається проблемою для багатьох людей і особливо для дітей у Південній Африці. Тому ми вирішили пожертвувати кошти на проєкт, який сьогодні годує дітей у Південній Африці», – сказала вона.

Лава встановлена ​​Українською асоціацією в ПАР (НПО) за підтримки Посольства України в ПАР. 

Українська громада висловлює особливу вдячність Майку Бозазі, голові «Друзі Де Ваал Парку» та Дейву Брайанту, депутатові. Ми також вдячні Франсін Хайем, члену Ради 77, Десмонду Баарту з парку Де Ваал і муніципалітету Кейптауна за підтримку ідеї. 

Нагадаємо, українська громада в Кейптауні урочисто відзначила 30-ту річницю незалежності України вікторинами та піснями.

Фото: Українська асоціація в ПАР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-