У Румунії діаспора вшанувала пам'ять жертв Голодомору

У Румунії діаспора вшанувала пам'ять жертв Голодомору

Фото
Укрінформ
Сучавська філія Союзу українців Румунії у партнерстві з Палтінською місцевою організацією СУР та загальноосвітньою школою с.Ватра Молдовіцей, провела захід із вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років.

Як передає Укрінформ, про це СУР повідомив у Фейсбуці.

«Учасники заходу – учні та вчителі, приєдналися до десятків мільйонів українців зі всього світу, вшанувавши хвилиною мовчання пам’ять жертв сталінської політики знищення голодом українського населення і запаливши свічки в пам’ять про загиблих від голоду. Були переглянуті зображення пам’ятників жертвам голоду-геноциду, a caмe: пам’ятнику в Києві та меморіалів на Полтавщині в Україні, а також у Вінніпезі, Віндзорі та Калгарі у Канаді», – йдеться в дописі.

Зауважується, що ініціатором та організатором заходу виступила вчителька української мови Константіна Бурсук, аби розповісти новим поколінням про жахи Голодомору, однієї з найчорніших сторінок в історії українського народу.

Нагадаємо, філія Союзу українців Румунії у Бухаресті організувала захід із вшанування пам’яті бухарестських українських письменників під назвою «Я на сторожі коло їх поставлю слово».

Фото: СУР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-