У Румунії діаспора організувала науково-культурний захід, присвячений Павлу Тичині

У Румунії діаспора організувала науково-культурний захід, присвячений Павлу Тичині

Укрінформ
Клузька філія Союзу Українців Румунії спільно університетом ім. Бабеша-Бойоя організувала віртуальний науково-культурний захід, присвячений 130-й річниці від народження поета й публіциста Павла Тичини.

Як передає Укрінформ, про це СУР повідомив у Фейсбуці.

Так, про літературний, екзистенційний, громадянський та життєвий шлях Павла Тичини, а також про стилістичні особливості його лірики розповіла викладач д-р Крістіна Сілаґі у доповіді «Ліричний всесвіт Павла Г. Тичини».

Крім того, модератор заходу, лектор д-р Міхаела Гербіл, висвітлила менш відомі аспекти з життя й діяльності святкованої сьогодні людини культури, підкресливши його ерудицію та його якість перекладача.

У СУР додали, що захід продовжився переглядом нового документального фільму, присвяченого Павлу Тичині із циклу «Гра долі» та поетичним моментом, коли учасники заходу продекламували низку поезій та поем вшанованого поета.

У віртуальному заході взяли участь викладачі університету: директор департаменту, викладач д-р Болаж Котолін, викладач д-р Юдіт Бортоліш, викладач д-р Крістіна Сілаґі, викладач д-р Міхаела Гербіл, головний редактор журналу «Дзвоник» Людмила Дорош, редактор цього ж журналу, журналіст Ольга Сенишин, студенти та члени філії СУР Мара Рус та Діана Співалюк.

«Спогади про творчу особистість П. Тичини пройшли в невимушеній, приємній та продуктивній атмосфері завдяки усім присутнім на заході», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, філія Союзу українців Румунії у Бухаресті організувала захід із вшанування пам’яті бухарестських українських письменників під назвою «Я на сторожі коло їх поставлю слово».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-