У Латвії відзначили День Гідності та Свободи

У Латвії відзначили День Гідності та Свободи

Фото
Укрінформ
У Ризі українці Латвії та працівники Посольства України відзначили сьому річниці початку Революції Гідності та День Гідності та Свободи.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У каплиці ризької парафії Преображення Господа Нашого Ісуса Христа (УГКЦ) отець Роман Сапужак відслужив панахиду за загиблими учасниками Революції Гідності.

Також Посол України в Латвійській Республіці Олександр Міщенко та представники новоствореного об’єднання - Конфедерації українців в Латвії «ВІЧЕ» - поклали квіти до пам’ятника Кобзарю у парку Кронвальда, що в центрі Риги.

У цей же день пройшло вшанування подвигу учасників Революції Гідності на території Посольства, де було облаштовано символічне місце пам’яті. Представники української громади, співробітники Посольства, а також небайдужі громадяни Латвії приносили квіти та запалювали лампадки в пам'ять за героями Небесної Сотні.

У Латвії відзначили День Гідності та Свободи / Фото: Олег Кудрін. Укрінформ

Крім того, просто неба перед будівлею Посольства України була відкрита виставка, присвячена подіям Революції Гідності; а також презентація латиськомовної версії книги донецького художника Сергія Захарова «Діра» з особистими спогадами автора, який перебував у полоні російських найманців на Донбасі.

Тут же відкрилася виставка пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 рр.,(вшанування жертв Голодомору пройде 27 листопада). Мешканці та гості Риги можуть ознайомитися з виставками та дізнатися більше про ці історичні українські події. Виставки діятимуть до 2 грудня.

Як повідомлялося, День гідності та свободи відзначається в Україні щороку 21 листопада на честь двох знаменних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції (початок 22 листопада 2004 року) та Революції Гідності (акція студентів та громадських активістів розпочалася 21 листопада 2013 року).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-