У Римі проведуть Дні української аудіовізуальної індустрії

У Римі проведуть Дні української аудіовізуальної індустрії

Укрінформ
У Римі 3-5 грудня відбудуться Дні української аудіовізуальної індустрії, що представлять професійній спільноті Італії досягнення, можливості та сервіси, які пропонує Україна у сфері виробництва та дистрибуції контенту в галузі кіно, ТБ та діджитал задля розвитку співпраці між обома країнами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держкіно.

Зазначається, що впродовж трьох днів центром української аудіовізуальної індустрії стане Дім Кіно на території ландшафтного парку Вілла Борґезе (Casa Del Cinema a Villa Borghese). У програмі – спеціальні заходи для професіоналів медіагалузі та ЗМІ, а також відкриті кінопокази для широкої аудиторії 4-5 грудня.

Офіційне відкриття проєкту відбудеться 3 грудня за участю української делегації у складі очільників державних профільних і дипломатичних структур, СEO провідних продакшенів і незалежних продюсерів, представників державного та бізнесового секторів аудіовізуальної індустрії Італії.

Запрошені експерти розкажуть про можливості підтримки міжнародної копродукції в Україні й Італії та окреслять перспективи укладення Угоди про спільне виробництво аудіовізуальних творів між обома країнами, що відкриє нову сторінку для індустріальних колаборацій.

У межах відкриття виступить Українська кіноасоціація з презентацією Discover Ukraine, що ознайомить італійських фахівців з потужностями та конкурентними перевагами аудіовізуальної індустрії України та представить онлайн-базу українських локацій для фільмування.

3 грудня запланована індустріальна секція, в межах якої будуть представлені українські аудіовізуальні проєкти, що перебувають у розробці та мають потенціал для італійських колег з точки зору спільного виробництва та міжнародної дистрибуції.

Держкіно запрошує виробників контенту приєднатися до української делегації, що представлятиме нашу контент-індустрію у Римі, або подати аудіовізуальний проєкт для включення до програми презентації 3 грудня. Проєкт може бути готовим чи перебувати на будь-якій стадії виробництва, а також становити інтерес для італійського ринку.

Для цього необхідно заповнити аплікаційну форму до 22 листопада (понеділок, 15:00). Організатори сконтактують із зареєстрованими учасниками щодо логістичних питань і програми перебування делегації в Римі.

Повідомляється також, що програма відкритих показів 4-5 грудня, запланована в межах Днів української аудіовізуальної індустрії в Римі, включає відомі українські фільми й анімаційні стрічки різних жанрів останніх років. Серед них «Віддана» Христини Сиволап (2020), «Я працюю на цвинтарі» Олексія Тараненка (2021), «Пік страху» Станіслава Капралова (2020), «Земля блакитна, ніби апельсин» Ірини Цілик (2020), «Мої думки тихі» Антоніо Лукіча (2019), анімаційний фільм «Викрадена принцеса» Олега Маламужа (2018).

До перегляду відкритої програми запрошується широка аудиторія, вхід – вільний.

Проєкт організовує Українська кіноасоціація за підтримки Держкіно, МЗС України, Посольства України в Італії та за сприяння Генерального директорату з питань кіно та аудіовізуальної продукції Міністерства культури Італії. Партнери – компанія MRM (Україна) та Mimesi’S APS (Італія).

Нагадаємо, у столиці Франції 22 – 24 листопада відбудуться Дні українського кіно – у кінотеатрі Cinéma Le Balzac у самому центрі міста покажуть п'ять нових українських стрічок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-