У Північній Македонії підписали меморандум про співпрацю між театрами з Києва та Скоп’є

У Північній Македонії підписали меморандум про співпрацю між театрами з Києва та Скоп’є

Відео
Укрінформ
У Північній Македонії відбулося підписання меморандуму про співробітництво між Київським академічним обласним музично-драматичним театром ім.Саксаганського та NU Teatar Komedija міста Скоп’є.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Північній Македонії.

«Театр для мене – це особливий і дивовижний світ. Театр і дипломатія дуже подібні, дипломатія – це поєднання різних сфер, а театр – це синтез різних мистецтв. Україна та Північна Македонія дуже близькі країни – історично, ментально, подібні за розвитком сучасних процесів, проблемами, з якими ми зіштовхуємось. Нас об’єднують щирість, відкритість, толерантність», – сказала посол України Наталія Задорожнюк.

Читайте також: Українці відзначили День захисників і захисниць України у Північній Македонії

Вона висловила впевненість, що поглиблення взаємного пізнання, нові відкриття в мистецький, зокрема театральній сфері будуть цікавим як для громадян України, так і для громадян Північної Македонії, а також в успішності культурної, зокрема театральної дипломатії.

У Посольстві додали, що вже року 2022 року планується реалізація спільних конкретних проєктів, зокрема відбудуться обміни візитами цих театральних колективів як в Україну, так і в Північну Македонію.

«Хочемо подякувати керівництву і колективам Київського академічного обласного музично-драматичного театру імені Саксаганського і Театру комедії у місті Скоп’є за те, що швидко відгукнулися на нашу пропозицію і висловили бажання до співпраці», – подякували у дипустанові.

Нагадаємо, у День української писемності та мови 9 листопада Посольство України у Північній Македонії та Громада українців імені Лесі Українки долучалися до всеукраїнської акції «Радіодиктант національної єдності».

Фото: Посольство України в Республіці Північна Македонія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-