МІОК долучився до конференції про переселення українців до колишньої Югославії

МІОК долучився до конференції про переселення українців до колишньої Югославії

Укрінформ
Наукові співробітниці Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Оксана Горда, Оксана Трумко, Галина Темник та Оксана Галайчук взяли участь у Міжнародній науковій конференції в Сербії «Переселення українців на терени колишньої Югославії».

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті МІОКу.

Також на конференції були присутні учасники з Італії, Казахстану, Канади, Польщі, Румунії, Сербії, Угорщини, України та Хорватії.

«Команда МІОКу презентувала освітню діяльність інституту. Галина Темник та Оксана Галайчук представили концепцію лінгвокраїнознавчого підручника з української мови як іноземної (на матеріалі підручників МІОКу), а Оксана Горда та Оксана Трумко ознайомили присутніх із навчальними ресурсами, способами організації освітнього процесу та формами проведення занять на Міжнародній школі україністики МІОКу «Крок до України», – йдеться в повідомленні.

У МІОК зауважили, що прозвучали схвальні відгуки закордонних колег про навчальні ресурси з вивчення української мови як іноземної, створені авторськими колективами МІОКу (підручник «Ключ до України: міста і люди», навчальний портал «Крок до України»), які викладачі-україністи закордонних вишів використовують на заняттях зі своїми студентами.

«Упродовж двох днів роботи конференції працівники нашого Інституту мали змогу ознайомитися з історією становлення та розвитку україністики в Сербії та Хорватії, проблемами міжкультурної взаємодії в контексті співпраці між балканськими країнами та Україною, діяльністю знакових для України постатей на теренах колишньої Югославії. Участь була корисною для налагодження нових знайомств та обміну контактами», – додали в інституті.

Нагадаємо, Міжнародний інститут освіти, культури зв’язків з діаспорою розпочав підготовку до великого форуму «Діаспора – адвокація України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-