Рада Союзу українців Румунії ухвалила кілька важливих рішень для української меншини

Рада Союзу українців Румунії ухвалила кілька важливих рішень для української меншини

Укрінформ
Рада Союзу українців Румунії (СУР) на своєму черговому засіданні ухвалила кілька важливих рішень для української меншини в Румунії.

Як передає Укрінформ, про це СУР повідомив у Фейсбуці.

Так, з-поміж іншого було обговорено та затверджено низку документів, необхідних для організації та належного проведення заходів чи подій щодо збереження мови, культури, традицій та звичаїв українців. Серед них: вшанування пам’яті Голодомору в Україні, вшанування пам’яті та відзначення роковин деяких українських письменників (Івана Франка, Ольги Кобилянської та ін.), міжнародна конференція «Українці в Румунії – історія, сучасність та перспектива», а також День української мови, який відзначається 9 листопада.

Також було обговорено та затверджено 81 кошторис витрат за листопад ц.р., що були складені філіями та профільними комісіями СУР, для виділення коштів на проведення різних проєктів та заходів.

Читайте також: Союз українців Румунії провів фестиваль-конкурс для юної діаспори

«Серед іншого, було прийнято рішення придбати, за рахунок власних коштів, пакети з продуктами першої необхідності для нужденних сімей у населених пунктах, в яких українці складають більшість населення, підтримати церкви, модернізувати, за рахунок власних коштів, дитячі ігрові майданчики навчальних закладів з українською мовою викладання у слаборозвинених районах, закупівлю інтерактивних дошок для переможців конкурсу «Кращий вчитель української мови/літератури», придбати пакети з продуктами першої необхідності, які будуть розподілені з нагоди зимових свят у партнерстві з Вікаріатами та церквами у населених пунктах, де богослужіння проводяться українською мовою тощо», – повідомили в СУР.

Крім того, були подані на розгляд і затвердження План культурних заходів/подій та Видавничий план Союзу українців Румунії на 2022 рік. Насамкінець голова СУР Микола Мирослав Петрецький представив висновки нещодавньої зустрічі з представниками Департаменту міжетнічних відносин щодо етапів та періоду проведення Перепису населення та житлового фонду 2021-2022 років.

Нагадаємо, у рамках виставки «Кольори ліжника», проведеної організацією Союзу українців Румунії у селі Верхня Рівна, були представлені тканини (зокрема ліжники), вишивки та інші традиційні предмети.

Фото: СУР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-