У американському Сан-Антоніо презентують етнокалендар «Українська Спадщина»

У американському Сан-Антоніо презентують етнокалендар «Українська Спадщина»

Фото
Укрінформ
У місті Сан-Антоніо (США) 14 листопада відбудеться офіційна презентація освітнього Етнокалендаря на 2022 рік «Українська Спадщина», у підтримку заходу також буде експонуватися виставка україно-американського проєкту «Батьківська Хата.Homestead».

Про це Укрінформу повідомила авторка проєкту Олена Браво.

Інавгураційний випуск діаспорянського етнокалендаря був представлений увазі спільноти в серпні 2020-го року. Він став надзвичайно відомим, набувши великого резонансу як в теле- та медіа новинах, так і з-поміж українських діаспорян всього світу.

Цього року в проєкті представлено ще більше різноманіття народного одягу з різних областей Україні, виняткові строї, головні убори та натільні прикраси. Наприклад, представлений стрій свашки з Волині, з унікальним головним убором, який дуже рідко трапляється серед приватних колекцій та музейних експонатів.

«Мета календаря – популяризація української культури, через правильно зібраний і представлений глядачу комплект автентичного вбрання, відповідного регіону і періоду. Наша місія популяризувати українську культуру, поширити знання про Україну в усьому світі. Будучи діаспорівською організацією, ми маємо більше можливостей, щоб донести інформацію про украінську традицію і також розширити аудиторію серед американців, європейців та інших народів!», – наголосила Олена Браво.

Команда проєкту: Оленка Браво, Альона Ґарсія, Олена Христюк, Наталія Стурджілл, Вікторія Ландблейд, Євгенія Трофимова, Ірина Ортега Климук, Іванна Мартінез, Світлана Задоровська.

Всю інформацію благодійного заходу Етнокалендарь-2022 «Українська Спадщина» можна знайти на офіційному сайті Ukrainian San Antonio: www.ukrainiansanantonio.com або на офіційній фейсбук-сторінці організації: UkrainianSanAntonio. Instagram: ukrainian_san_antonio

Як повідомляв Укрінформ, українки Сан-Антоніо у штаті Техас створили етнокалендар з автентичними українськими вишиванками, у ролі моделей виступили представники української діаспори.

Нагадаємо, у Києві з нагоди 30-річчя незалежності України вперше відбувся Етно-Фест «Єднання», хедлайнером якого став україно-американський проєкт «Батьківська Хата.Homestead».

Фото: Олена Браво

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-