У США  провели конкурс декламації з нагоди Дня незалежності України

У США провели конкурс декламації з нагоди Дня незалежності України

Укрінформ
У Філадельфії за ініціативи Центру студій спадщини Патріярха Йосифа Сліпого та з нагоди 30-ліття відновлення незалежности України відбувся конкурс декламації «Україно, ти моя молитва!».

Як передає Укрінформ, про це Центр студій спадщини Патріарха Йосифа Сліпого повідомив у Фейсбуці.

«30-ліття відновлення незалежності України відзначили у Філадельфії конкурсом декламації «Україно, ти моя молитва!» В суботу, 30 жовтня 2021 року, за ініціативи Центру студій спадщини Патріарха Йосифа Сліпого, за підтримки Релігійного Товариства українців католиків «Свята Софія» США (ТСС А), та у співпраці з Нашою Українською Рідною Школою (НУРШ) знаменну дату в новітній історії України вшанували учні 8-10 класів, які підготували до цієї події вірші відомих українських поетів», – ідеться в дописі.

За повідомленням, ювілейний, десятий поетичний конкурс відбувся у приміщенні Менор-коледжу, Дженкінтавн, ПА. До складу журі увійшли: Ірина Іванкович, Голова ТСС А; Ірина Меленевич, Директорка НУРШ; Віра Пришляк, заступниця Директорки НУРШ. Журі оцінювало конкурсантів за наступними критеріями: плавність декламації; чіткість вимови; інтонація; артистичність виконання; драматизм декламації; постава.

За результатами конкурсу було оголошено переможців, якими стали: 1-ше місце – учень 10 класу Андрій Сінгалевич; 2-ге місце – учениця 8 класу Андріана Гордієнко; 3-тє місце – учень 8 класу Юрій Садовий.

Усіх учасників було нагороджено дипломами та призами Релігійного Товариства українців католиків «Свята Софія» США, а головний спонсор - Центр студій спадщини Патріарха Йосифа Сліпого – надав цінні лауреатам та переможцям та лавреатам.

«Вітаючи конкурсантів, Ірина Меленевич висловила вдячність організаторам та спонсорам конкурсу, які уже дев’ятий рік поспіль співпрацюють з НУРШ в царині просвіти молодих українців діаспори, а Віра Пришляк подякувала учням за високий рівень підготовки до конкурсу», – додали у центрі.

Нагадаємо, у місті Віппан у штаті Нью-Джерсі (США) з’явилися бульвар та авеню імені Тараса Шевченка.

Фото: архіви ТСС А. Члени журі та учасники конкурсу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-