В Україні позитивно ставляться до діаспори – опитування

В Україні позитивно ставляться до діаспори – опитування

Укрінформ
Оприлюднені 21 жовтня результати дослідження Міжнародного інституту освіти, культури зв’язків з діаспорою «Обізнаність українців про діаспору та ставлення до неї» показали, що більшість громадян України (66,7%) позитивно ставляться до української діаспори.

Про це передає кореспондент Укрінформу.

Так, на питання «Як би ви описати ваше ставлення до української діаспори» відповідь «однозначно позитивне» обрали 24,3% респондентів, 42,4% – «скоріше позитивне».

Водночас негативно до діаспори ставляться 12,3% опитаних («однозначно негативно» – 6,4%, «скоріше негативно» – 5,9%).

21,1% респондентів не змогли відповісти на це запитання.

Ініційоване МІОК дослідження проведене спільно з Фондом «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» та соціологічною службою Центру Разумкова.

Під час опитування порушувалися питання: як українці в Україні ставляться до українців, що проживають за кордоном? Чи цікавляться їхніми здобутками? Чи хочуть бачити їх інвесторами, управлінцями та залучати українську діаспору до розбудови України тощо.

Зауважимо, що на сьогодні за межами України живе та працює понад 20 мільйонів українців. За оцінками експертів, їх кількість лише зростатиме.

Дослідження було проведене з 3 по 9 серпня 2021 року в усіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2018 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Нагадаємо, більшість громадян України – понад 70% – виступають за залучення діаспори до популяризації України за кордоном.

При цьому пов’язаними з українською діаспорою питаннями цікавляться 23,5% громадян України, не цікавляться –  72,7% опитаних.

Фінансування державою українських організацій за кордоном підтримує 29,6% опитаних громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-