У Ризі урочисто відсвяткували День захисників та захисниць України

У Ризі урочисто відсвяткували День захисників та захисниць України

Фото, відео
Укрінформ
14 жовтня в Посольстві України в Латвії відбувся урочистий захід з нагоди Дня захисників та захисниць України, на якому також відзначили 10-річчя Українського народного театру в Ризі. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У заході взяли участь керівники організацій українців Латвії, активісти української громади країни, представники наукових кіл та латвійські активісти, а також українські студенти та викладачі Київського університету ім. Бориса Грінченка і Військового інституту КНУ ім. Тараса Шевченка, які перебувають зараз у Ризі.

У Ризі урочисто відсвяткували День захисників та захисниць України

На заході також був присутній старший експерт з міжнародних релігійних питань Національних ЗС Латвії Ельмарс Плявінш. Він розказав Укрінформу, що невдовзі планується черговий вантаж гуманітарної допомоги на схід України.

Відкриваючи урочистості, посол України Олександр Міщенко наголосив на важливості всебічної підтримки українських воїнів, які ціною свого життя і здоров‘я захищають державу від російської агресії. Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять українських воїнів, які загинули за суверенітет і територіальну цілісність України.

Читайте також: У Варшаві вшанували пам'ять захисників України

Під час заходу був встановлений аудіозв’язок із заступником командувача оперативного командування «Захід» - полковником Артемом Богомоловим. Донедавна той був командиром 72-ї окремої механізованої бригади Чорних запорожців. (Історія цього військового підрозділу ЗСУ пов’язана з Латвією: в часи УНР, у 1919-1920 рр. латиський громадянин Карліс Броже воював у складі полку Чорних запорожців. У травні цього року спікер Сейму Латвії Інара Мурнієце, яка побувала на лінії зіткнення в Донецькій області, також завітали саме в цей підрозділ). Полковник Богомолов привітав усіх присутнім зі святом.

Також у рамках заходу відбулася презентація книги-альбому Марії Семенової «Театр як загадка любові», присвячена 10-річчю Ризького українського народного театру. Семенова – засновниця та режисер-постановник цього колективу. Театр брав участь у кількох театральних фестивалях в Україні та Польщі, всюди отримуючи схвальні відгуки критики.

Читайте також: Українська диригентка стала директоркою одного з провідних театрів Італії

Видання «Театр як загадка любові» буде безкоштовно передаватись в бібліотеки, громадські організації Латвії та України, а інша частина реалізовуватиметься для придбання військово-технічного оснащення для ЗСУ.

Фото, відео: Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-