СКУ привітав українців з Днем захисників і захисниць України та Покровою

СКУ привітав українців з Днем захисників і захисниць України та Покровою

Укрінформ
Світовий конґрес українців привітав Україну та весь український народ з Днем захисників і захисниць України, а також з Покровою Пресвятої Богородиці. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«Світове українство в діаспорі на чолі зі Світовим конґресом українців разом з Україною відзначає День захисників та захисниць України та свято Покрови Пресвятої Богородиці. Ми схиляємо голову на знак пошани перед усіма хоробрими синами й доньками України, які віддали свої життя за рідну землю та продовжують виборювати мир для майбутніх поколінь», – заявив президент СКУ Павло Ґрод. 

Зауважується, що традиційно з найдавніших часів саме Пресвята Богородиця вважається покровителькою українського війська. Тож відзначення нині Дня захисників та захисниць України у цей день є продовженням нашої славетної національної традиції, що сягає корінням щонайменше у ХІІ століття. Цього ж дня традиційно відзначається і День українського козацтва та річниця створенні УПА. 

«Сьогодні відзначення Дня захисників та захисниць України наповнене для кожного українця особливим змістом, оскільки з 2014 року український народ продовжує мужньо відстоювати незалежність і територіальну цілісність України у боротьбі з російським агресором, який здійснює окупацію Кримського півострову та частини українського Донбасу. За 7 років війни, у гібридному протистоянні з військами Російської Федерації, свої життя за свободу України віддали понад 3,5 тисячі українських військовослужбовців», – ідеться в привітанні.    

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський привітав українських військових із Днем захисників і захисниць України та подякував за сумлінне виконання військового, службовою та громадянського обов'язку, відвагу, героїзм і самопожертву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-