Київському військовому шпиталю передали медобладнання від діаспори в Нідерландах

Київському військовому шпиталю передали медобладнання від діаспори в Нідерландах

Фото
Укрінформ
У Національному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий клінічний госпіталь» відбулася передача медичного обладнання представникам шпиталів, отриманого як гуманітарна допомога від української діаспори в Нідерландах.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дійсно дуже приємно, коли українці всього світу об'єднуються, долучаються до цього наші міжнародні партнери, щоб підтримати наших захисників України, аби вони могли відновити своє здоров'я. Щоб вони могли отримати необхідну медичну допомогу, реабілітаційну допомогу. Для нас здоров'я наших захисників - це пріоритет, і наразі міністерство працює над тим, щоб така допомога, яка здійснюється на волонтерських засадах, заради любові до наших захисників, і заради України, була більш системною, і щоб ми розробили дієвий механізм медичної та реабілітаційної допомоги нашим ветеранам", - сказала під час заходу міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

Вона зазначила, що певне обладнання допоможе конкретній людині, і це вплине на подальшу долю захисників України.

За словами міністра соціальної політики Марини Лазебної, торік було суттєво підвищено матеріальне забезпечення для членів сімей загиблих АТО/ООС, і уряд продовжуватиме роботу в цьому напрямку.

"Обов'язок держави дбати щоденно, робити все для того, щоб люди отримували дуже якісне, хороше лікування, і щоб члени сімей загиблих воїнів також отримували від держави підтримку", - додала вона.

У заході також взяли участь представники Посольства Королівства Нідерланди, української діаспори, керівники військово-медичних закладів, Громадської спілки Всеукраїнської асоціації ветеранів Афганістану та АТО.

Як повідомлялося, в Україні від початку року 2,2 тисячі учасників бойових дій уклали договори на отримання послуг з соціальної та професійної адаптації, половина з них уже пройшли навчання.

Фото: Вікторія Шевченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-