В Українській суботній школі у Відні відбулося свято першого дзвоника

В Українській суботній школі у Відні відбулося свято першого дзвоника

Фото
Укрінформ
Українська суботня школа у столиці Австрії відзначила День знань, провівши свято першого дзвоника.

Як передає Укрінформ, про це Українська суботня школа у Відні повідомила у Фейсбуці.

«Енергія, емоції, радість - все це спантеличило, вразило, наповнило наші серця! Традиційно кожного року вся українська родина святкує День знань. Розмах цьогорічних урочистостей, звичним назвати важко: по-перше, жодні ґаджети не замінять живого спілкування, і це переосмислив кожен із нас; по-друге, в нашої України-неньки - 30-й ювілей; по-третє, шкільні ряди поповнилися голосистими та активними першокласниками», – йдеться в повідомленні.

У школі розповіли, що урочистий тон на початку концерту завдала солістка Віденської державної опери Zoryana Kushpler, виконавши Державний Гімн. Наступними на сцену вийшли наймолодші учні школи, сказавши своє перше шкільне слово. У відповідь вони отримали в подарунок грамоти, із напутніми словами від гурту веселих козаків, які нагадали всім, якого вони роду. Романтичний настрій навіяло театралізоване дійство з дівчиною, на ім'я Руся в образі України, яке пронесло від минулих років до сьогодення.

«Продовженням ліричного тону був вальс чемпіонів Австрії з бального танцю, який зачарував всіх ніжністю та елегантністю. Крутою родзинкою нашого свята став візит запрошеного гостя з України, очільника Іршавського міського центру позашкільної освіти, хореографа Юрій Буряс, який організував вчителів на спільний сучасний танець, а під час концерту залучив до нього всіх присутніх, в результаті зал та сцена злилися в єдину ритмічну команду. Звучало в цей день багато вітань від керівництва школи, від священників та від пана Коломійця Володимира, представника Посольства України в Австрії», – йдеться в повідомленні.

В Українській суботній школі у Відні відбулося свято першого дзвоника

Школа щиро подякувала організаторам Аллі Библик та Viktoria Kettner, їхня роль у святі – одна із найважливіших і найскладніших, а також вчителям, учням, батькам, гостям, ну і, звичайно, чарівним ведучим, а особливо Oksana Yarema Dopilko за чудове виконання її авторської пісні «Моя школа». За чудові фотозони висловлена подяка Olli Petryshak та Олі Стебельській, а за світлини Yulia Nezvinska!

У фоє школи всіх «зустрічала» чудова фотозона з національними мотивами, присвячена ювілею нашої країни, де кожен міг зробити яскраву світлину на згадку.

«Ми дуже хочемо, щоб цей навчальний рік став шансом для наших учнів досягнути чогось корисного та бажаного! Хай таланти кожної дитини примножуються, милують та дивують всіх нас! Хай цей новий навчальний рік буде прекрасним, як це неймовірне святкове дійство!», – наголосили у школі.

Нагадаємо, у столиці Австрії відкрився український культурно-релігійний центр Open Space Barbareum.

Фото: Українська суботня школа у Відні

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-