Зеленський вручив державні нагороди представникам української громади у США

Зеленський вручив державні нагороди представникам української громади у США

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський у межах робочого візиту до Сполучених Штатів Америки зустрівся з українською громадою у Нью-Йорку та вручив державні нагороди.

Як передає Укрінформ, про це повідомив офіційний сайт Президента України.

Так, за вагомий особистий внесок у зміцнення міжнародного авторитету Української держави, популяризацію її історичної спадщини та сучасних надбань, активну участь у житті закордонної української громади, плідну благодійну та гуманістичну діяльність орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня нагороджено виконавчого директора компанії Winner Group Ukraine, філантропа Івана Гинянського. Відзнаку отримала його племінниця.

Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджено національного керівника неурядової організації Ukrainian American Veterans Ігоря Рудка.

Президент благодійного фонду Revived Soldiers Ukraine Ірина Ващук та президент Злученого українсько-американського допомогового комітету Лариса Кий відзначені орденом княгині Ольги ІІІ ступеня. Нагороду Лариси Кий отримав її син.

Бандуристові, композитору та диригентові Юліяну Китастому присвоєно почесне звання «Заслужений артист України».

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський запевнив американців українського походження, що реалізує ідею подвійного громадянства.

Робочий візит Зеленського до США розпочався 20 вересня. Президент прибув до Нью-Йорка для участі у 76-й сесії Генасамблеї ООН. 

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-