У Нідерландах презентували альбом українських календарно-обрядових пісень

У Нідерландах презентували альбом українських календарно-обрядових пісень

Укрінформ
У Нідерландах гурт Тріо SonCe, який виконує українські фольклорні пісні, популяризує українську мову й традиції, презентував альбом «П’ять сезонів» українських календарно-обрядових пісень.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, у гурті лише одна українка – вокалістка Мар’яна Головченко.  Звучання духових й електронних інструментів у виконанні нідерландця турецького походження Ченгіза Арсланпая та віолончелі у виконанні каталонця Пау Сола Масафретса. Разом вони народжують нове, оригінальне звучання української пісні.

«Аншлаг! Ледве домовилися, щоб пустили наших гостей. Також була про нас стаття в місцевій газеті та тому прийшло багато місцевих, серед них три українки, яких я раніше не знала. Презентація відбулася у ’t Mosterdzaadje – це дуже тепла та символічна зала для нас, бо ми там цей альбом записували рік тому. 15 жовтня 2020 року ми закінчили запис в цій самій залі. Цікаво було, що хоча публіка ’t Mosterdzaadje переважно звична до акустичних класичних концертів, дуже добре нас сприйняла», – поділилася враженнями  після презентації вокалістка Мар’яна Головченко.

Під час виступу вона також показала та розповіла гостям про модулярну електроніку, на якій грає Ченгіз Арсланпая.

«Пояснила, що хоча вона виглядає, як космічний корабель, на ній можна грати», – зазначила вокалістка.

Також Головченко додала, що гурт хоче зробити більший реліз і концерт в Амстердамі, а також показати проєкт за межами Нідерландів.

«Уже є контакт з Іспанією. Сподіваюся, і до України долетіти, бо хлопці там ніколи не були – їм дуже цікаво! Та і мені хочеться їм показати, звідки наші пісні родом», – розповіла вона.  

За словами співачки, цей альбом – крок вперед. Його продюсування закінчене, є сподівання на концерти та тури.

«Уже думаємо про нові музичні ідеї. Наприкінці жовтня я їду в Порто на WOMEX (World Music Expo) – щорічний фестиваль/професійний ярмарок для музикантів, кураторів, букінгових агенцій, лейблів, фестивальних директорів у сфері world music – буду там презентувати наш проєкт», – поділилася Головченко з Укрінформом.

Тріо SonCe виникло у листопаді 2019 року. У Нідерландах українку Мар’яну Головченко знають як виконавицю еклектичної музики, менеджера, яка має особливу схильність до міжкультурного співробітництва. Серед тих, із ким вона працювала, – електронний музикант Мішель Банабіла, славетний альтист-імпровізатор Уне ван Хель, нідерландсько-український композитор Максим Шалигін, німецький джаз-гітарист Флоріан Зенкер, співачка Санне Рамбагз. Мар’яна входить також до складу Quadriga Quartet та August 38th.

Нагадаємо, у нідерландській Гаазі в рамках щорічного Embassy Festival українці, які мешкають в Нідерландах частували відвідувачів борщем з пампушками, дерунами зі сметаною, налисниками з капустою, грибами та яблуками.

Фото: mosterdzaadje.nl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-