Світова управа СФУЖО провела зустріч з організаціями в Австралії, Європі та Північній Америці

Світова управа СФУЖО провела зустріч з організаціями в Австралії, Європі та Північній Америці

Укрінформ
Відбулася остання цього року перед Річними нарадами віртуальна зустріч Світової управи Світової Федерації українських жіночих організацій (СФУЖО) з українськими жіночими організаціями в Австралії, Європі та Північній Америці.

Як передає Укрінформ, про це СФУЖО повідомила у Фейсбуці.

Зауважується, що зібрання, у якому взяли участь складові організації СФУЖО та її організації-прихильниці з Австралії, Італії, Канади, Румунії, США, було проведено у форматі телеконференції.

«Виконувач обов’язків Голови СФУЖО Євгенія Петрова представила презентацію про діяльність СФУЖО та розповіла про зустрічі в Україні під час візиту до Києва з нагоди 30-ліття Незалежності України та про участь у робочих заходах у Констанці на запрошення Організації Жінок Українок Румунії та Союзу Українців Румунії. Працю Комісії СФУЖО з протидії насильству та її ролик «Мовчазний сигнал про допомогу» презентувала членкиня Комісії Марина Акрам, а про діяльність представництва СФУЖО до ООН розповіла Головна представниця СФУЖО до ООН Марта Кебало», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Мінсоцполітики обговорило напрями співпраці зі СФУЖО

Звіт про працю Союзу Українок Америки надіслала Голова СУА Наталя Павленко. Діяльність Об'єднання Жінок Оборони Чотирьох Свобод України презентувала Голова ОЖОЧСУ Марійка Крутяк. Організації Українок Канади імені Ольги Басараб – Голова ОУК імені Ольги Басараб, Відділ Торонто Оксана Коломоєць. Ліги Українських Жінок Канади – членкиня ЛУЖК Оксана Сидорчук-Соколик. Асоціації «Ластівка» в Італії (в минулому «Україна плюс») – Голова Асоціації Тамара Позднякова, Асоціації Українських Жінок Робітниць Італії – Голова АУЖРІ Світлана Ковальська. Організації Жінок Українок Румунії – Голова ОЖУР Ледія Співалюк. Працю Союзу Українок Австралії представили Голова СУ Австралії Люба Кай та членкиня СУ Австралії, Відділ імені Ольги Басараб в Лідкомбі, Одарка Брецко.

«Очільниці та представниці складових організацій СФУЖО та її організацій-прихильниць розповіли про основні напрямки діяльності на розбудову українського жіночого руху в країнах свого проживання та поділилися планами на майбутнє. Завдяки чотирьом зустрічам Світової управи СФУЖО зі своєю мережею всім учасницям вдалося ближче познайомитися із вагомою працею членкинь складових організацій СФУЖО та її організацій-прихильниць. Ми готові підбити підсумки нашої діяльності, виробити на їх підставі напрямки праці на наступний період та представити на Річних нарадах СФУЖО, що цьогоріч відбудуться в листопаді», – розповіли у СФУЖО.

Нагадаємо, в. о. Голови Світової Федерації українських жіночих організацій Євгенія Петрова на запрошення Організації жінок-українок Румунії (ОЖУР), що є організацією-прихильницею СФУЖО, та Союзу Українців Румунії взяла участь у робочих заходах автохтонної української громади Румунії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-