Очільниця СФУЖО взяла участь у робочих заходах автохтонної української громади Румунії

Очільниця СФУЖО взяла участь у робочих заходах автохтонної української громади Румунії

Фото
Укрінформ
В. о. Голови Світової Федерації українських жіночих організацій Євгенія Петрова на запрошення Організації жінок-українок Румунії (ОЖУР), що є організацією-прихильницею СФУЖО, та Союзу Українців Румунії взяла участь у робочих заходах автохтонної української громади Румунії.

Як передає Укрінформ, про це СФУЖО повідомила у Фейсбуці.

В організації розповіли, що ці заходи пройшли в Констанцi за участі близько 300 представників з різних куточків країни, а також високих державних посадовців. Під час урочистого відкриття Є. Петрова привітала учасників зібрання та вручила Почесну грамоту СКУ для СУР та Подяку СФУЖО для ОЖУР.

«В. о. Голови СФУЖО мала нагоду ознайомитися з активною громадською діяльністю СУР, що діє на чолі з депутатом Миколою Мирославом Петрецьким, та взяла участь у низці тематичних заходів. Темі українського жіночого руху було присвячено семінар, на якому йшлося про роль української жінки у збереженні етнічної, мовної та культурної ідентичності. Під час семінару Голова ОЖУР Ледія Співалюк розповіла про працю українського жіноцтва, а Є. Петрова представила презентацію про діяльність СФУЖО. Окремо Є. Петрова, Л. Співалюк та Л. Хорват, Генеральний Секретар СУР, обговорили майбутню співпрацюміж між СФУЖО та ОЖУР», – ідеться в повідомленні.

Також Петрова взяла участь у 5-их Національних зборах вчителів української мови на тему «Роль освіти та місцевої державної адміністрації у збереженні української самобутності», де зокрема йшлося про механізми вдосконалення навчального процесу. У рамках цього заходу І. Матвієць, відповідальна за інформаційні матеріали СФУЖО та довголітня освітянка, поділилася сучасними освітніми ресурсами у вивченні української мови.

Нагадаємо, заступниця Міністра з питань європейської інтеграції Ольга Ревук 25 серпня зустрілася з головою Світової Федерації українських жіночих організацій, що об’єднує українські жіночі організації з 28 країн світу, Євгенією Петровою та головою Національної ради жінок України Людмилою Порохняк-Гановською.

У центрі уваги були питання об’єднання зусиль для запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

Фото: СФУЖО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-