В угорській школі дітей навчатимуть української мови

В угорській школі дітей навчатимуть української мови

Фото
Укрінформ
В Угорщині у середній школі ім. Шомоді Режьо у Кішварді розпочали викладати українську мову. 

Про це повідомляється на сторінці Державного самоврядування українців Угорщини (ДСУУ) в Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Зазначається, що школу відвідала Комісія з питань освіти ДСУУ. 

У складанні навчального плану для цієї школи велику роль відіграли два члени освітньої комісії самоврядування, а саме голова комісії Юдіт Софілканич та Вікторія Штефуца, які є фахівцями з викладання української мови. 

У дописі наголошується, що це не перший випадок, коли в Угорщині розпочинається викладання у школі українською мовою. Адже ще в 1993 році під керівництвом Юдіт Софілканич в гімназії Боктолорантгази було започатковане викладання української мови, яке велося впродовж 16 років. За цей час її випускниками стали близько двох тисяч учнів, які надалі отримали можливість продовжити навчання на кафедрі української мови вищої школи в місті Ніредьгаза.

"І ось тепер знову розпочалося таке навчання в Кішварді, яке Державне самоврядування українців Угорщини всіляко вітає, в майбутньому сприятиме відкриттю викладання української мови і в інших школах Угорщини, і цьому буде надаватися максимальна підтримка – як з боку Комісії з питань освіти ДСУУ, так і з боку цілого Державного самоврядування українців Угорщини", - йдеться у дописі.

Голова комісії з питань молоді ДСУУ привітала учнів українського класу середньої школи в Кішварді невеликими подарунками – привезеними з України пряниками в кольорах українського прапора у формі серця.

Фото: ukrajinci.hu/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-