130-річчя української імміграції до Бразилії: діаспорян запрошують на конференцію

130-річчя української імміграції до Бразилії: діаспорян запрошують на конференцію

Укрінформ
Діаспорян запрошують долучитися до Міжнародної наукової конференції з нагоди 130-ліття початку переселення українців до Бразилії, що відбудеться 10-11 вересня в онлайн-форматі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт Інституту досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара. 

Як зазначається, співорганізаторами конференції є Посольство Бразилії в Україні, Національний університет «Острозька академія» та Українське товариство Бразилії.

Початок о 16:00 (за київським часом). З програмою заходу можна ознайомитися на сторінці події у Фейсбуці

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 році українці в Бразилії відзначають 130-річчя української імміграції до Бразилії.

Імміграція розпочалася 1891 року та мала три хвилі: перша – з останньої чверті XIX ст. до Першої світової війни, друга – у період між Першою і Другою світовими війнами, третя – після Другої світової війни. Основними причинами імміграції були пошук кращого життя, нових економічних можливостей та втеча від жахіть війни й комунізму, у тому числі голодоморів в Україні.

За словами посла України Ростислава Троненка, у Бразилії найчисленніша українська громада в Латинській Америці – від 600 тисяч до 1 млн. Більшість із них проживають у штаті Парана, а також у штатах Санта-Катарина, Ріу-Ґранді-ду-Сул та Сан-Паулу. Найбільшими містами компактного проживання українців є Прудентополіс, Куритиба, Уніао-да-Віторія та інші. При цьому в Прудентополісі етнічні українці становлять до 80% населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-