Посол України в Грузії відвідав будівництво нового музею-бібліотеки Лесі Українки у Сурамі

Посол України в Грузії відвідав будівництво нового музею-бібліотеки Лесі Українки у Сурамі

Фото
Укрінформ
Посол України в Грузії Ігор Долгов у вівторок, 7 вересня, відвідав будівництво нової будівлі музею-бібліотеки Лесі Українки у Сурамі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Фейсбук-сторінку українського диппредставництва в Грузії. 

Під час візиту до Сурамі посол України також зустрівся з Головою товариства Лесі Українки в Грузії та мером міста Хашурі.

Під час зустрічі були обговорені питання подальшого будівництва музею, облаштування пам'ятника-погруддя Лесі Українки, а також території навколо нього.

Як повідомляв Укрінформ, процес реконструкції будинку-музею відомої української поетеси та письменниці Лесі Українки в Сурамі розпочався на початку 2020 року через повну деградацію існуючої будівлі, спричинену зсувами. 

Ініціатива відновити меморіальний будинок та музей разом із Національним агентством збереження культурної спадщини Грузії належить Надзвичайному і Повноважному Послу України в Грузії Ігорю Долгову, який бере активну участь у процесі реабілітації.

Новий музей Лесі Українки має стати центром українсько-грузинської культури в Сурамі. У фондах музею зберігатимуться матеріали, що стосуються життя та творчості Лесі Українки: збірки поетеси, рукописи, документи різного характеру, зразки образотворчого мистецтва, нумізматичний, фото та етнографічний матеріал. Ініціатором відкриття старого музею у 1952 році був письменник Георгій Леонідзе.

Фото: Посольство України в Грузії/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-