В угорському Сеґеді відкрили виставку петриківки та української вишиванки

В угорському Сеґеді відкрили виставку петриківки та української вишиванки

Фото
Укрінформ
Український осередок у місті Сеґед, що на півдні Угорщини, до 30-ї річниці відзначення незалежності України відкрив унікальну виставку Петриківського розпису, а також експозицію вишиванки та рушників із власної колекції. 

Як передає Укрінформ, про це повідомило у Фейсбуці Посольство України в Угорщині.

Зазначається, що захід пройшов у рамках місяця української культури, присвяченого 30-й річниці відновлення Незалежності України, які триватимуть з 30 серпня по 23 вересня в рамках 92-ої книжкової ярмарки м.Сеґед.

"Першим заходом стало відкриття унікальної виставки Петриківського розпису художниць Галини Назаренко та Олени Ярмолюк та фотографій народних костюмів різних регіонів України, а також виставки вишиванки і рушників із власної колекції Культурного товариства українців області Чонград-Чонад", - повідомили в посольстві.

Як зазначили в дипустанові, виставки петриківки та вишивки відкрилися 30 серпня 2021 року  Самоврядуванням українців м.Сеґед, Посольством України в Угорщині, Культурним товариством українців області Чонград-Чонад та Почесним Генеральним консулом України у м.Сеґед.

Читайте також: Українська школа в Токіо провела майстер-клас з петриківського розпису

Також повідомляється, що в рамках Місяця української культури пізніше буде презентована підготовлена Посольством виставка «Ярослав Мудрий - дипломатія через династичні шлюби», відбудеться круглий стіл «Жіноцтво України», пройде концерт українських народних пісень і танців у виконання відомих українських виконавців Угорщини, будуть організовані гастрономічна презентація та презентації книг українських авторів.

Із детальною програмою заходів можна ознайомитися тут. 

Фото: Посольство України в Угорщині

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-