Українська школа в Токіо провела майстер-клас з петриківського розпису

Українська школа в Токіо провела майстер-клас з петриківського розпису

Укрінформ
Українська недільна школа дитячого розвитку в Токіо «Хробачок» організувала і провела для учнів старшої групи та батьків майстер-клас з Петриківського розпису.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті школи «Хробачок».

Захід відбувся за підтримки Міністерства закордонних справ України та Посольства України в Японії. Його було проведено в режимі онлайн за участі відомої української майстрині пані Галини Назаренко.

«Майстриня розповіла про коріння та ідею, яка була закладена в основу петриківського декоративного мистецтва, про основні правила будови композиції та технічні нюанси під час виконання роботи. Учасникам майстер-класу було запропоновано відобразити основні елементи петриківського розпису, намалювавши за зразком одну з робіт майстрині. Для когось це був справжній виклик, а для когось – нагода застосувати вже вивчене на практиці. Роботи у всіх вийшли досить різні, а сам захід відзначився теплою атмосферою, яка поєднала в собі креативність задуму з наполегливим старанням виконавців», – йдеться в повідомленні.

У школі нагадали, що основною ідеєю петриківських сюжетів є ідея духовного єднання людини з природою, а також поєднання реального рослинного та тваринного світу з фантастичним.

У 2013 році український петриківський розпис увійшов до списку світової культурної спадщини ЮНЕСКО, а виставки майстрів петриківського мистецтва користуються популярністю у всьому світі.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні у приміщенні школи «Хробачок» за підтримки Міністерства закордонних справ України та посольства України в Японії пройшов майстер-клас із сучасної української вибійки на одязі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-