Відбулося засідання Ради Союзу українців Румунії

Відбулося засідання Ради Союзу українців Румунії

Укрінформ
У Румунії у приміщенні Тулчанської філії відбулося засідання Ради Союзу українців Румунії (СУР), на якому йшлося про вирішення потреб української громади.

Як передає Укрінформ, про це СУР повідомила у Фейсбуці.

Так, під час заходу було обговорено та затверджено наступне:

81 проєкт рішення про забезпечення діяльності та оснащення художніх колективів, надання підтримки населеним пунктам, в яких більшість населення складають українці, підтримку церков, реабілітацію за власні кошти пам’ятника, зведеного у пам’ять про запорізьких козаків.

Йшлося про започаткування двох, культурного та молодіжного, проєктів для українців, які проживають в Ясському повіті, у рамках Програми безвідплатного фінансування неурядових організацій з питань охорони здоров’я, соціального захисту, освіти, прозорого та ефективного управління, молоді та навколишнього середовища, спрямованої на підвищення відповідальності та якості послуг, що надаються громадянам для сприяння розвитку громад.

Читайте також: У Румунії діаспора провела День української вишиванки

Також йшлося про участь команди Союзу українців Румунії у чемпіонаті світу з футболу серед команд української діаспори, котрий відбудеться у Києві, Україні.

Крім того, було затверджено 23 кошториси витрат на проведення культурних заходів, в тому числі: участі Молодіжної організації Союзу українців Румунії у 10-му Форумі української молоді діаспори, який відбудеться у Чернівцях.

Також були обговорені останні подробиці щодо участі у «Національній нараді вчителів, які викладають мову/українською мовою та директорів навчальних закладів, де викладається українська мова/українською мовою» та заходу, організованого Жіночою організацією Союзу українців Румунії, а також табору, організованого Молодіжною організацією Союзу українців Румунії для учнів, які вивчають українську мову, що відбудеться у Бухаресті з 09 по 15.08.2021 року;

Наприкінці засідання були представлені й обговорені можливі випадки дискримінації в деяких населених пунктах Марамуреського повіту, де кілька етнічних українців були дискриміновані представниками органів місцевого самоврядування, які відмовились виконувати свої посадові обов'язки оскільки відповідні громадяни є членами Союзу українців Румунії. Керівництво СУР прийняло рішення звернутися зі скаргою до компетентних установ.

Нагадаємо, голова Союзу українців Румунії, депутат Парламенту Румунії Микола-Мирослав Петрецький під час робочої поїздки до Тулчанського повіту зустрівся з членами тулчанської філії СУР і місцевих організацій СУР у населених пунктах Крішан, Караорман, Летя, Мурігьол, Тулча, Верхній Дунавець і Суліна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-