У Румунії діаспора провела День української вишиванки

У Румунії діаспора провела День української вишиванки

Фото
Укрінформ
У приміщенні Марамуреської філії Союзу українців Румунії відбувся захід «Святкуємо народний костюм – День української вишиванки», ініційований Організацією жінок-українок Румунії на чолі з проф. Ледією Співалюк.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Союз українців Румунії.

Так, у рамках проєкту відбулися презентації трьох доповідей: «Коротка історія традиційної української сорочки», «Український рушник» та «Українська сорочка – душа українського народу», а також презентація різних візерунків на традиційних вишиванках у селах Вишавська Долина, Вишавська Красна, Рускова та Вишня Рівня.

Особливий інтерес присутніх викликала виставка вишиванок, виготовлених та представлених молодою майстринею Юліаною Лупшак з Вишавської Долини.

У заході взяли участь представниці місцевих жіночих організацій, голови та члени місцевих організацій СУР у селах Бистрий, Вишавська Красна, Кривий, Римети, Великий Бичків.

У події також взяли участь і голова СУР, депутат Микола Мирослав Петрецький, перший заступник гогви СУР, Пасенчук Василь, голова Марамуреської філії СУР, проф. Мирослав Петрецький, член Ради СУР, Рекало Іван, директорка школи у с.Вишня Рівня, проф. Лоредана Лушкан, а також директорка школи у c. Reмети, проф. Марія Штефан.

Нагадаємо, у червні бухарестська філія Союзу українців Румунії (СУР) організувала культурний захід Дні української культури, у рамках якого відбулися наукові доповіді, концерти, виставка книг і літературний вечір.

Фото: СУР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-