Голова Союзу українців Румунії зустрівся з діаспорою Тулчанського повіту

Голова Союзу українців Румунії зустрівся з діаспорою Тулчанського повіту

Фото
Укрінформ
Голова Союзу українців Румунії, депутат Парламенту Румунії Микола-Мирослав Петрецький під час робочої поїздки до Тулчанського повіту зустрівся з членами тулчанської філії СУР і місцевих організацій СУР у населених пунктах Крішан, Караорман, Летя, Мурігьол, Тулча, Верхній Дунавець і Суліна.

Як передає Укрінформ, про це Петрецький повідомив у Фейсбуці.

Також було проведено зустрічі з зустрічі з головою Тулчанської повітової ради Хорією Теодореску, державним адміністратором повіту Тулча Дмитром Мерджані, представниками місцевих органів державного управління.

Зауважується, на зустрічах Петрецького супроводжували голова Тулчанської філії СУР Лучіка Герман, перший заступник голови СУР Василь Пасенчук, член Ради СУР Іван Рекало, адміністратор СУР Доріна Фартушнік, помічник менеджера СУР Андрія Бошняга.

«Під час дискусій ми розглянули багато питань, які стоять перед населеними пунктами, в яких компактно проживають українці, такі як: брак лікарів, збитки, заподіяні дикими тваринами в дельті Дунаю, брак транспортних засобів, замулення каналів, проблеми тваринництва, відсутність спеціально обладнаних місць для швартування човнів місцевих жителів тощо. Я представив низку проєктів, які СУР планує здійснити у партнерстві з місцевими органами державної влади», – йдеться в повідомленні.

Петрецький від імені проводу Союзу українців Румунії подякував представникам місцевих органів державної влади за створення посади медсестри у селі Караорман, забезпечення транспорту для перевезення учнів з Леті, зменшення шкоди, заподіяної дикими тваринами, оснащення шкіл у місцях компактного проживання українців.

Своєю чергою представники Тулчанської повітової ради подякували за допомогу, надану етнічним українцям у дельті Дунаю та за підтримку місцевої влади під час пандемії. Водночас були прийняті пропозиції Союзу українців Румунії щодо проведення спільних проєктів підтримки населених пунктів, в яких проживають українці.

Нагадаємо, голова СУР Петрецький здійснив робочий візит у Сучавський повіт, де разом із головою Сучавської філії СУР Саучуком Іллею та заступником мера села Балківці Юліаном Кідешею взяв слово на відкритті Літньої школи в Балківцях, організованої за підтримки СУР.

Фото: Микола-Мирослав Петрецький / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-