Голова Союзу українців Румунії здійснив робочий візит у Сучавський повіт

Голова Союзу українців Румунії здійснив робочий візит у Сучавський повіт

Фото
Укрінформ
Голова Союзу українців Румунії, депутат Парламенту Румунії Микола-Мирослав Петрецький здійснив робочий візит у Сучавський повіт, де разом із головою Сучавської філії СУР Саучуком Іллею та заступником мера села Балківці Юліаном Кідешею взяв слово на відкритті Літньої школи в Балківцях, організованої за підтримки СУР.

Як передає Укрінформ, про це Петрецький повідомив у Фейсбуці.

Зауважується, що в рамках цієї школи діти матимуть можливість брати участь у шкільних і розважальних заходах та відвідувати різні туристичні об’єкти повіту.

Крім того, голова СУР взяв участь у Службі Божій, яку відслужили з нагоди свята Святого Іллі в церкві села Дерменешти.

На завершення Служби Божої парафіяльний священник Михайлo Кобзюк висловив вдячність проводу СУР за підтримку, головно за фінансову допомогу в придбанні костюмів для місцевого церковного хору. Релігійний захід завершився концертом релігійної пісні, у якому взяли участь хорові колективи з українських сіл повіту.

Такoж у рамках цього візиту відбулися зустрічі з членами української громади, які постраждали від недавньої повені. Голова СУР запевнив їх, що зробить усе необхідне, щоб вони отримали допомогу.

Нагадаємо, у приміщенні Марамуреської філії Союзу українців Румунії відбувся захід «Святкуємо народний костюм – День української вишиванки».

Фото: Nicolae-Miroslav Petrețchi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-