Презентовано монографію про офіційну і культурну дипломатію між Україною та Болгарією

Презентовано монографію про офіційну і культурну дипломатію між Україною та Болгарією

Укрінформ
Посол України в Болгарії Віталій Москаленко 3 серпня взяв участь у презентації монографії «Українсько-болгарські відносини: офіційна і культурна дипломатія (1918 – 1944)».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у Болгарії.

Презентація була організована Науковим товариством історії дипломатії та міжнародних відносин, Інститутом історії України НАН України, Національною бібліотекою України імені В.І.Вернадського та Посольством України в Республіці Болгарія.

Дипломат привітав авторський колектив – Ірину Матяш, Анну Тертичну та Інну Манасієву з проведенням глибоко обґрунтованої та виваженої роботи та виходом цього унікального дослідження.

Читайте також: У Софії провели українсько-болгарський літературний вечір

У своєму виступі Посол зазначив, що монографія проливає світло на малознайомі та забуті сторінки взаємин між Україною і Болгарією першої половини ХХ століття та дає змогу краще відчути дух тієї епохи.

«Цей об’єктивний і неупереджений погляд на історію суспільно-політичних, дипломатичних та культурних контактів у їх сукупності та взаємодії дозволяє визначити питому парадигму взаємин між Україною та Болгарією, що своєю чергою підтверджує тезу щодо формування дипломатичної традиції, її тяглости та спадкоємності в часі», – підкреслив Віталій Москаленко.

Він також наголосив, що це видання стало особливим подарунком до 30-ї річниці відновлення дипломатичних відносин між Україною і Болгарією, яке відзначається у цьому році.

Крім того, під час презентації від імені Посольства України в Болгарії Генеральному директору Національної бібліотеки імені В.І.Вернадського пані Любові Дубровіній було передано три нові видання ««Проф. Михайло Иванович Парашчук – украински скулптор и виден обществен деец (1878 – 1963)», «Украинско-български преглед» та «Болярка» Лесі Українки.

Нагадаємо, Болгарію з літературним турне відвідав український письменник Іван Андрусяк.

Фото: Посольство України у Болгарії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-