У Братиславі владика Степан Сус відслужив для українців літургію

У Братиславі владика Степан Сус відслужив для українців літургію

Фото
Укрінформ
Голова Пасторально-міграційного відділу Української греко-католицької церкви владика Степан Сус відслужив літургію для українців Братислави у храмі Святої Розалії, який 2020 року передали українській спільноті.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Пасторально-міграційний відділ патріаршої курії УГКЦ.

Владиці співслужили єпископ Братиславської єпархії Словацької Греко-Католицької Церкви владика Петер Руснак, Канцлер Братиславської Єпархії СГКЦ о. Петро Сабол, душпастир для українців греко-католиків Словаччини о. Ігор Марусин.

 «Приємно через рік знову відвідати вашу спільноту, вашу парафію, вашу церкву і бути разом з вами. Хочу передати вам вітання від Глави нашої Церкви Блаженнішого Святослава і також подякувати за гостинність владиці Петеру Руснаку, який дозволив молитися тут нашій українській спільноті греко-католиків, які доповнюють місцеву спільноту Словацької Греко-Католицької Церкви. Для нас це великий жест. Важливо, що тепер ми разом можемо зібратися на Літургії», – зазначив владика Степан на початку проповіді.

Він зауважив, що сьогоднішня євангельська історія про зцілення двох біснуватих Христом ще раз дає нам запевнення в тому, якщо ми будемо з Богом, якщо будемо мати страх Божий, якщо будемо довіряти Богові всі життєві обставини, - жодне зло, жодна нечиста сила цього світу не зможе нас перемогти.

 «Молімося за те, щоби ми з вами вірили у Божу силу, щоби ми проганяли всяке зло з власного життя своїми вчинками і молитвами і всіма добрими справами. Адже наше покликання як християн бути тими, хто робить добро, бути доброчинцями, співучасниками добрих справ і вчинків», – закликав присутніх Голова ПМВ.

 Після Літургії владика Степан вручив подячні грамоти від Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава за внесок у розвиток Української Греко-Католицької Церкви у Словаччині владиці Петеру Руснаку, о. Андрію Євчуку, старості району Ламач у Братиславі Лукашу Баняцькому і Послу України у Словацькій Республіці Юрію Мушці.

«Для цього ми та працюємо, щоби українці за кордоном могли чути рідну мову, молитися рідною мовою вільно», – зазначив пан Посол.

Крім того, владика Степан Сус зустрівся з архиєпископом Братиславським РКЦ, Головою Єпископської конференції у Словаччині Станіславом Зволенським.

Владика Степан подякував архиєрею, що вже протягом року українська спільнота у Братиславі має можливість молитися українською мовою у своїй Церкві.

А владика Станіслав зауважив, що присутність української громади при словаках-греко-католиках є багатством для них та пообіцяв і надалі підтримувати УГКЦ на терені Словаччини.

Голова ПМВ вручив архиєпископові Братиславському подячну грамоту від Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава за внесок у розвиток Української Греко-Католицької Церкви в Словаччині.

Нагадаємо, у Братиславі 28 березня у храмі Святої Розалії під час онлайн-літургії єпископ Братиславської єпархії Словацької Греко-Католицької Церкви владика Петер Руснак зачитав декрет про призначення о. Ігоря Марусина настоятелем парафії греко-католиків української національності, що проживають на території Братиславської єпархії.  

Фото: pmv.ugcc.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-