Генконсул України у Кракові зустрівся з активом української громади міста Бєльско-Бяла

Генконсул України у Кракові зустрівся з активом української громади міста Бєльско-Бяла

Фото
Укрінформ
Генеральний консул України у Кракові В'ячеслав Войнаровський здійснив робочу поїздку у місто Бєльско-Бяла Сілезького воєводства Республіки Польща, у рамках якої відбулися зустрічі з президентом міста Ярославом Клімашевським та активом місцевої української громади.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Генеральне консульство України у Кракові.  

«Надзвичайно важливим елементом програми поїдки Генерального консула була зустріч з активом української громади Бєльско-Бяла, організована за сприяння Уляни Воробець. Основними темами, які обговорили її учасники під час бесіди були питання: різних аспектів роботи ГКУ в Кракові з надання консульських послуг; збереження та ревіталізації місць української національної пам’яті на території РП; проведення заходів присвячених 30-річчю Незалежності України; консолідації українських громадських організацій регіону для реалізації спільних завдань й проєктів у галузі культури, освіти, популяризації та збереження національних традицій», – ідеться в повідомленні.

Своєю чергою під час змістовної та конструктивної розмови українського дипломата з президентом міста Ярославом Клімашевським обговорювалася низка важливих питань, зокрема шляхів розвитку співробітництва міської адміністрації та ради Бєльско-Бяла з органами місцевого самоврядування українських міст-партнерів (у т.ч. м. Бердянськ Запорізької обл. відповідно до підписаної сторонами 17.09.2000 двосторонньої угоди), у нових реаліях, спричинених світовою пандемією COVID-19.

Також розглядалися перспективи організації після скасування пандемічних обмежень програм студентських обмінів і стажувань для представників новостворених у рамках реформи децентралізації в Україні об’єднаних територіальних громад. Це планують зробити з метою вивчення ними досвіду Бєльско-Бяла та Сілезького воєводства щодо залучення й ефективного використання фінансової допомоги ЄС спрямованої на реалізацію важливих для мешканців ОТГ проєктів й соціальних ініціатив.

Крім того, відбувся обмін думками щодо забезпечення потреб української спільноти міста – найбільш численної серед інших груп іноземців. 

Принагідно генконсул Войнаровський ознайомився з інформацією про основні напрямки діяльності міського Центру інтеграції іноземців «myBB» (вебсайт якого має також україномовну версію).

У контексті промоції інвестиційного потенціалу України дипломат представив Ярославу Клімашевському відомості для бізнес-кіл міста й регіону про можливості їхнього співробітництва з українськими партнерами за підтримки й сприяння Ради експортерів та інвесторів при МЗС України.

Як повідомляв Укрінформ, 23 червня  генконсул Войнаровський зустрівся з Григорієм Трохановським – Головою президії головної управи Об’єднання лемків Польщі, що об’єднує 41 гурток з території Малопольського, Вєлькопольського, Любуського, Нижньосілезького та Підкарпатського воєводств.

Фото: Генконсульство України у Кракові

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-