У Японії відбувся концерт пам'яті Василя Сліпака

У Японії відбувся концерт пам'яті Василя Сліпака

Фото
Укрінформ
У Йокогамі за організації Йокогамського молодіжного оркестру та Посольства України в Японії відбувся концерт пам'яті всесвітньо відомого оперного співака, соліста Паризької національної опери, Героя України Василя Сліпака.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольства України в Японії.

Зауважується, що концерт став першим публічним виступом Йокогамського молодіжного оркестру. Диригував українець Тарас Демчишин. Також у концерті взяли участь український співак японської опери Ніссей Денис Вишня, скрипальки Ліза Ізумі та голова Японсько-української мистецької асоціації Чіе Савада.

«Під час заходу відвідувачі змогли насолодитися фотовиставкою про Україну, включно з роботами Анни Сенік, картинами українських військових авторства японської художниці Нацуме, а також експозицією робіт українського художника Андрія Міщакк», – ідеться в повідомленні.

У дипустанові додали, що концерт відвідали Посол Польщі Павел Мілевскі, тимчасова повірена Посольства Республіки Молдова Анна Ватаманюк, представники мерії Йокогами, японські друзі України та українська громада Японії.

Посольство подякувало учасникам за участь та підтримку України.

Василь Сліпак (1974-2016) – український оперний співак (бас-баритон), соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник бойових дій розв'язаної Росією війни на сході України. Позивний «Міф».

Загинув на Донеччині 29 червня 2016 року у бою від кулі снайпера.

У лютому 2017 року Василю Сліпаку посмертно надано звання Героя України.

Як повідомляв Укрінформ, українські дипломати та громадські активісти запросили на концерт із вшанування пам'яті Василя Сліпака, який відбудеться у Парижі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-