Українці Естонії до ювілею Конституції України провели круглий стіл

Українці Естонії до ювілею Конституції України провели круглий стіл

Укрінформ
Конгрес українців Естонії у співпраці з талліннським Міжнародним центром безпеки й оборони та його підрозділом, проєктом «Стійка Україна» провели ввечері 28 червня онлайн круглий стіл «25 років Конституції України: історія та виклики сучасності».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на організатора заходу президента Конгресу українців Естонії Віру Коник.

На початку круглого столу до його учасників звернувся перший секретар Посольства України в Естонії Леонід Третяк, який особливо відзначив креативність заходу. Потім історик та політичний експерт Віктор Таран дав розгорнуту, цікаву картину подій, на тлі яких відбувалося прийняття Конституції у 1996 році.

Журналіст, блогер, громадський діяч, співзасновник партії «Демократична сокира» Віктор Трегубов виклав свої думки щодо сучасного стану конституційного розвитку України. Загалом відбулася зацікавлена дискусія на тему «Яка модель державного правління найкраща для України».

Модерував захід, який тривав понад годину, представник української громади Естонії Артем Дудченко.

Як повідомляв напередодні Укрінформ, до Дня Конституції активісти латвійського Товариства підтримки України (Ukrainas atbalsta biedriba) записали відеозвернення до українців у зв’язку з 25-річним ювілеєм Конституції України.

Нагадаємо, в Україні 28 червня відзначається державне свято – День Конституції. Цього дня 1996 року о 9 годині 18 хвилин, після майже доби безперервної роботи, Верховна Рада ухвалила прийняла і ввела в дію Конституцію.

Як повідомляв Укрінформ, у Посольстві України в Естонії у зв’язку з Днем скорботи та вшанування пам’яті жертв війни в Україні відбулася акція «Свічка пам’яті», участь у якій взяли працівники дипустанови та представники української громади Естонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-