У Канаді пропонують визнати вересень місяцем української спадщини

У Канаді пропонують визнати вересень місяцем української спадщини

Укрінформ
До парламенту Канади внесено законопроєкт, яким пропонується щорічно у вересні на національному рівні відзначати місяць української спадщини.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, законопроєкт вніс депутат від Ліберальної партії Іваном Бейкером.

У законопроєкті вказується, що Канада вже визнала Голодомор актом геноциду українського народу, першою серед Західних держав визнала незалежність України та “протистоїть російському вторгненню до України й продовжує підтримувати Україну у її боротьбі за власний суверенітет й територіальну цілісність”.

Законопроєкт також згадує, що понад 1,3 млн канадців мають українське походження. “Парламент прагне відзначити надихаючу роль, яку українські канадці відіграли й продовжують відігравати у Канаді, а також навчити канадців про цю роль, вшанувавши її”, – стверджується у документі.

Для набуття чинності законопроєкт має отримати схвалення як нижньої, так і верхньої палати парламенту, на що знадобиться тривалий час.

Перші відомі емігранти з України Іван Пилипів та Василь Єленяк прибули до Канади 7 вересня 1891 року. У кількох канадських провінціях ця дата щорічно відзначається як День української спадщини, але на федеральному рівні її досі офіційно не визнано.

Нагадаємо, у США палата представників штату Техас одноголосно ухвалила резолюцію, яка визнає 2021 листопада місяцем пам'яті про геноцид українського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-