Діаспора закликала Байдена посилити санкції проти РФ та призначити посла в Україні

Діаспора закликала Байдена посилити санкції проти РФ та призначити посла в Україні

Укрінформ
Українці Америки закликають президента США Джо Байдена посилити санкції проти Росії та призначити посла в Україні.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це заявив на IX Українсько-американському форумі президент Українського конгресового комітету Андрій Футей.

«Ми повинні запитати в цієї адміністрації, чому США не роблять усе можливе, аби перешкодити Путіну здійснити один із його пріоритетів. «Північний потік-2»- це геополітична схема, покликана забезпечити путінській Росії додатковий шкідливий вплив на наших європейських союзників і партнерів, - сказав Футей. - Пропоновані вилучення (компанії з будівництва трубопроводу з «чорного» списку. – Ред.) суперечать і букві, і духу режиму санкцій, підтриманого обома партіями Конгресу, що запобігає завершенню будівництва трубопроводу». Замість того, щоб робити винятки, Сполучені Штати мають посилити санкції, аби чинити тиск на Росію і змусити її залишити територію України, додав він.

Читайте також: Зеленський: Nord Stream 2 - це політична зброя

За його словами, з 1991 року Україна істотно «просунулася у своїй інтеграції в євроатлантичні структури шляхом зміцнення внутрішніх демократичних інститутів для забезпечення стратегічного позиціонування в центрі Європи». Країна підтвердила свій намір домагатися членства в НАТО, яке тепер міцно закріплено в Конституції, зазначив він. Проте досі НАТО не надало Україні ПДЧ, щоб підготувати її до можливого членства в Альянсі.

Читайте також: Штати не скасують санкції проти РФ після зустрічі Байден-Путін – МЗС Польщі

Українці Америки, зазначив Футей, також закликають президента США призначити посла в Україні. «Чому це займає так багато часу? Ми повинні дати чіткий сигнал підтримки, направивши посла США в Україну», - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-