Об’єднання українців у Польщі проведе онлайн-з’їзд

Об’єднання українців у Польщі проведе онлайн-з’їзд

Укрінформ
Об’єднання українців у Польщі (ОУП) 28 березня проведе онлайн-з’їзд, головною темою якого буде склад керівних органів організації – її очільника, Головної ради та Управи.

Як передає Укрінформ, про це «Нашому слову» повідомив секретар Головної управи ОУП Мирослав Купич.

«На останніх зборах 21 лютого Головна рада Об’єднання вирішила, що найближчий з’їзд відбудеться в онлайн-режимі 28 березня. Головною темою має бути  склад керівних органів організації, тобто її очільника, Головної ради та Управи. Адже ми мусимо дотримуватися статуту, а відповідно до нього каденції цих органів вже минули. З’їзд мав відбутися ще у 2020 році, але з огляду на пандемію його довелося перенести», – сказав він.

Крім того, Купич заявив про необхідність проведення надзвичайного з’їзду Об’єднання після відступу коронавірусу, щоб вирішити, як працювати далі.

Він також розповів, що структури ОУП у Польщі дотримуються карантинних умов, адже не мають іншого вибору. Місцеві ланки організації перейшли в гібридний режим роботи. Там, де це можливо, на місцях зараз відбуваються події за участі невеликої кількості публіки. Також їх транслюють онлайн, або ж записують і викладають у мережу. Так само роблять і в церквах. Загалом усе Об’єднання зараз працює в гібридній формі.

«Ми всі тужимо за спілкуванням в українській громаді та зустрічами. Зараз ми тримаємо зв’язок з навколишнім світом та Україною лише через інтернет і телебачення. Однак це не замінить живого спілкування, і ми мріємо повернутися до колишнього життя.  Важливе питання – скільки ще у Польщі діятимуть карантинні обмеження, бо час працює не на нашу користь. Через це сьогодні складно сказати, яких треба вжити заходів, аби протидіяти усім загрозам, що їх несе пандемія», – сказав секретар Головної управи ОУП.

Нагадаємо, у січні Об’єднання українців у Польщі представило свій новий логотип і сайт ukraincy.org.pl, покликаний стати джерелом інформації про українську нацменшину у Польщі та про ОУП.

Як повідомлялося, у Польщі група українських активістів ініціювала створення у країні віртуального українського некрополя «Живі у нашій пам’яті».

Фото: nasze-slowo.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-